Sløv søndag (etter livlig lørdag)

image

Nå er det sløv søndag på sofaen for min del. Og det ganske velfortjent. I går hadde vi nemlig en temmelig livlig lørdag (som forsåvidt varte til litt utpå formiddagen i dag).
En tidligere studievenninne i Danmark skal nemlig på skiferie i Trysil sammen med alle søsknene sine med familier. Venninnen og hennes ene bror og søster, med hver sin ektemake og tilsammen fem barn (på syv, fem, fem og tre år og ei lita tulle på 9 mnd) kom i går ettermiddag. For å aktivisere ungene etter en kjedelig dag i bil og på ferje laget vi til bål og pølsegrilling i hagen.

image

Ikke det beste bildet,  men stemningen var på topp hos både små og store. Ungene løp rundt i hagen, lekte på isen og klatra i trærne mellom pølsene.
Etter at ungene var lagt spiste vi voksne elggryte med potetmos. Eksotisk mat for de fleste dansker.
Som vanlig når man er i godt selskap ble vi sittende for sent oppe før vi tul slutt kom oss i seng.
Om vi har bygget på siden vi fikk plass til elleve overnattingsgjester? Nei, bare ryddet fram gulvplass både her og der og lånt inn dyner og madrasser fra naboene.
Og når gjestene faktisk tar en på ordet om å føle seg som hjemme og leter gjennom kjøkkenskap på jakt etter svisker til babyen, serverer lett datooverskredne yoghurter til ungene sine, setter på dansk barne-TV på storskjerm for å holde støynivået nede og i tillegg står klar med kaffien når vertskapet finner det for godt å våkne, da er det overhodet ikke noe problem å åpne huset for invasjon!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Besvar følgende: *