Helgemat

I går hadde vi sushi til middag. Den gikk unna så fort at jeg ikke rakk å fotodokumentere den. I dag hadde det dom må være sushiens diametrale motsetning: vellagra pinnekjøtt.

image

Det med vellagra kommer av at vi aldri fikk somla oss til å vanne det ut og tilberede det ved juletider i fjor og det har blitt liggende og.. lagre… Nå var det derfor på tide å sjekke om fårefettet hadde blitt harskt eller om vi kunne glede oss til en kraftig, norsk, langtidskokt middag.

I stedet for bjørkepinner eller rist i bunnen av gryta la jeg poteter. Helt nyoppgravde fine, tynnskalla mandelpoteter ute fra hagen. Det kan høres ut som et prosjekt som var dømt til å mislykkes, med utkokt potetsuppe som resultat, men dette må være en av de beste pinnekjøttmiddagene jeg har spist!
Potetene lå fint og småputra under kjøttet i litt over to timer. Jeg holdt temperaturen så lavt at det bare så vidt  bobla og bare et par av de største potetene sprakk,  sannsynligvis på grunn av vekta fra kjøttet. Potetene smakte utrolig godt, masse smak fra det salte kjøttet og man trengte absolutt ingen saus eller smelta smør på dem. Serverte pinnekjøttet og potetene med kålrotstappe med litt gulrot og sellerirot i, og med hjemmebrygga øl ved sidden av.
Anbefales!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Besvar følgende: *