Rødbetesylting

Etter å ha sett rødbetene spire og vokse hele sommeren føltes det litt voldsomt å dra dem opp og kutte av bladene. Heldigvis ble følelsen bedre allerede da jeg snudde ryggen til det tomme høybedet og gikk inn for å forberede sylting.

image

 

image

image

Etter å ha vaska rødbetene forsiktig (for ikke å lage sår i skallet) kokte jeg dem i 45 min. Oppskrifta sa 30-60 min og med rødbeter i ganske varierende størrelse valgte jeg gjennomsnittet. De aller største rødbetene fikk ikke være med, siden de nok ikke ville komme ned i åpningen på glassene jeg hadde.

image

Etter en kort skyll i kaldt vann var det enkelt å gni av skallet på de varme rødbetene.

image

Med bølgeskjærkniven jeg fikk av svigermor til bursdagen ble det fine skiver. Alle rødbetene var fine i konsistensen til tross for varierende størrelse, så koketiden var nok grei. Hadde rødbetene på glass med litt karve og hel nellik og helte over kokende eddiklake.

image

Sju små glass med ferdigsylta rødbeter. Gleder meg til å smake!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Besvar følgende: *