Grønnsaker i ny og ne

Har hørt at man bør så rotgrønnsaker når månen står i ne og andre grønnsaker og blomster som skal vokse oppover når månen er ny. Etter litt googling fant jeg ut at man ikke har noe vitenskaplig belegg for at den teorien stemmer, annet enn at en bruker på hageforumet  Hagegal mener å ha sett at frøene spirer mer likt hvis de er sådd i ny måne.

Uansett – for ei uke siden kom både reddik, poteter, gulrøtter i forskjellig farger, gul løk, rødløk, hvitløk, kål, blomkål, brokkoli, erter, sukkererter, brekkbønner og bondebønner i jorda. Denne helga fikk jeg også sådd squash (plantene som var forkultivert inne ser ut til å ta overgangen ut litt hardt, så sådde noen ekstra direkte), sylteagurker, spinat og rødbeter, så da burde jeg vel kunne sjekke teorien selv. Hvis gulrøtter og løk blir bra men erter dårlig, og spinat og sylteagurker bra og rødbeter dårlig skal jeg sjekke kalenderen før og ikke etter jeg sår neste år.

20140603_054425[1]

Foreløpig har både erter, bønner og løk skutt i været, så jeg tenker det står 1-1 inntil videre.


Comments

Grønnsaker i ny og ne — 1 Comment

  1. Så fint dere har fått det i hagen! Kristen skrøt forresten veldig, han også.
    Og du er jo så flink med planter og sånn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Besvar følgende: *